Mijn Verhaal

Toen ik nog een klein meisje was vond ik het al fantastisch: op avontuur gaan! Voor mij was avontuur naar buiten gaan en in bomen klimmen, slootje springen, hutten maken, schatten zoeken met een zelfgemaakte schatkaart of een metaaldetector, moddertaart en heksensoep maken en ’s morgens vroeg op pad met mijn buurmeisje en een koffertje met eten en drinken om op ontdekkingstocht te gaan en te picknicken. Kortom de wijde buiten wereld ontdekken.

Naarmate ik ouder werd, werden de avonturen minder. Mijn aandacht verschoof steeds meer naar school, sociale contacten en later kwam werk, huishouden en mijn gezin erbij. Ik merkte dat ik constant onrustig was, kon steeds minder ontspanning vinden en alle dagen zagen er hetzelfde uit. Ik besteedde een groot deel van mijn dagen tussen 4 betonnen muren jagend van de ene naar de andere verplichting. Ik was niet gelukkig.

Wat was ik in vredesnaam aan het doen? Waar was dat meisje dat op avontuur ging en zich vrij en gelukkig voelde? Wat leerde ik mijn kinderen? Maar vooral wat WILDE ik mijn kinderen leren?

Het antwoord was doodeenvoudig: AVONTUUR!

Het woord avontuur omvatte alles wat ik zocht; avontuur geeft je een gevoel van vrijheid, het versterkt je zelfvertrouwen en identiteit, je leert angsten te overwinnen, het versterkt relaties met anderen, je staat meer open om te ontdekken en het geeft je geluk, blijdschap en positiviteit.

Voor mij is avontuur onlosmakelijk verbonden met buiten zijn. Er restte nog een ding: doen!

Ik ging meer tijd buiten doorbrengen met mijn gezin. We beleefde samen de mooiste avonturen; van wandelingen, picknicken tot buiten koken en samen in de tuin werken. Avonturen die mijn kinderen, maar ook ik niet meer zal vergeten. En wat is nu mooier dan samen herinneringen maken? Kinderen herinneren zich echt niet hun leukste dag op een scherm, maar wel de avonturen die ze – samen met jou – buiten beleven.

Ik merkte dat steeds meer mensen mij vroegen waar ik met de kinderen was geweest en/of ik voor hen nog ideeën had om te gaan doen. Zelf miste ik een platform voor ouders om inspiratie, informatie en ideeën op te doen die alleen gebaseerd zijn op de natuur, buiten zijn en avontuur. Ik besloot Samen op Avontuur op te richten om andere ouders, maar ook opa’s en oma’s te inspireren om meer naar buiten te gaan met de kinderen.