Ben jij ook zo blij dat het weer herfst is? Naast de mooie kleuren van de blaadjes, is het ook weer pompoentijd!

 

Pompoensoep

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Bereidingstijd: 22 minuten

Voor ca. 4 personen

 

Wat heb je nodig?

  • 1 flespompoen
  • 1 aardappel
  • 200 g ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 el kerriepoeder
  • ongezouten pinda’s
  • 1 el (olijfolie)
  • 1,2 l water

Hoe maak je het?

  1. Was de groenten voor gebruik.
  2. Schil de pompoen. Snijd deze in vier stukken en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd de pompoen in stukjes.
  3. Schil de aardappel en snijd deze in dezelfde grootte als de pompoenblokjes.
  4. Snijd de ui in halve ringen.
  5. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de pompoen en de ui gedurende 4 minuten.
  6. Voeg de knoflook en 1 el kerriepoeder toe en bak dit twee minuten mee.
  7. Doe 1,2 liter water, de aardappel en de bouillonblokjes er bij en breng dit aan de kook. Laat dit 15 minuten zachtjes koken.
  8. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel naar smaak peper toe.
  9. Garneer de soep met ongezouten pinda’s.

 

Serveer de soep met stukjes stokbrood of geroosterd brood.

Bon appetit!