Ben jij ook zo blij dat het weer herfst is? Naast de mooie kleuren van de blaadjes, is het ook weer pompoentijd!
Pompoensoep
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 22 minuten
Voor ca. 4 personen
Wat heb je nodig?
- 1 flespompoen
- 1 aardappel
- 200 g ui
- 1 teen knoflook
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 el kerriepoeder
- ongezouten pinda’s
- 1 el (olijfolie)
- 1,2 l water
Hoe maak je het?
- Was de groenten voor gebruik.
- Schil de pompoen. Snijd deze in vier stukken en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd de pompoen in stukjes.
- Schil de aardappel en snijd deze in dezelfde grootte als de pompoenblokjes.
- Snijd de ui in halve ringen.
- Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de pompoen en de ui gedurende 4 minuten.
- Voeg de knoflook en 1 el kerriepoeder toe en bak dit twee minuten mee.
- Doe 1,2 liter water, de aardappel en de bouillonblokjes er bij en breng dit aan de kook. Laat dit 15 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel naar smaak peper toe.
- Garneer de soep met ongezouten pinda’s.
Serveer de soep met stukjes stokbrood of geroosterd brood.
Bon appetit!