…1-2-3-4-5-6-7… zo gaat ie goed, zo gaat ie beter, alweer een kilometer…

Ik houd van wandelen. Echt. Maar de avondvierdaagse…

 

Dit jaar ging de avondvierdaagse door de corona niet door. In eerste instantie was ik daar niet zo rouwig om; ik vind het een massaal gebeuren en iedereen loopt maar achter elkaar aan te sjokken of te rennen. Aan het einde van dit SPORT evenement lijkt het de bedoeling om zo veel mogelijk snoep en speelgoed te verzamelen. En je raadt het al, daar ben ik niet zo van.

De kinderen waren eerst teleurgesteld. Toen stelden we voor om zelf een avondvierdaagse te organiseren. Ineens waren we een super papa en mama. Helemaal toen we vertelde dat het 4 dagen vol avontuur zouden worden.

We hebben toen een alternatieve avondvierdaagse bedacht, waarin natuur, ontspanning en avontuur boven aan stond.

Voor elke dag hebben we een route bedacht van ongeveer 5 kilometer, meestal niet verder dan 10 km van onze woonplaats.

We hebben met de voeten vast gezeten in de modder, bosbessen en bramen gezocht en gegeten, in een meertje gezwommen om af te koelen en geklommen in bomen. Op de laatste avond hebben we thuis een kampvuurtje gemaakt en op een stok een broodje geroosterd.

 

Dag 1: Het laarzenpad – Bezoekerscentrum De Wieden

Wandelen dwars door een gebied van riet, moerasbos en hooilanden. Een aantal keer moet je zelf oversteken via een pondje. Van deze wandeling krijg je natte voeten, dus laarzen aan!

 

Dag 2: De Woldberg – Tuk

Lekker klimmen in bomen, bosbessen zoeken en eten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 3: Frederiksoord / Wilhelminaoord

De naam van deze route kan ik helaas niet terug vinden. De start is bij het witte koloniekerkje. Je komt langs een

uitgeholde boom waar je in kunt zitten en langs dierenbegraafplaats Larixhof. Aan het einde van de wandeling hebben we afgekoeld in de Spokenplas.

 

 

Dag 4: Nijeveen

Deze route start bij molen De Sterrenberg in het centrum van Nijeveen. Daar staan bordjes van de Dorpsvereniging die je de weg wijzen. Ook deze dag was het warm en hebben we afgekoeld bij de Nijeveense plas; springen van de steiger en slingeren aan een touw; wel op tijd loslaten! Daarna hebben we thuis een kampvuurtje gemaakt en om een stok een broodje geroosterd.

Als beloning voor het goede wandelen, hebben we voor iedereen een medaille met een foto, die tijdens de avondvierdaagse is genomen, besteld. Wat was dit leuk en gezellig! Zeker voor herhaling vatbaar.

Hoe denk jij over de avondvierdaagse?