Het Drents-Friese Wold is een van de grootste natuurgebieden van Nederland. Dit gebied ligt op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland en bestaat uit meer dan zesduizend hectare aan bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden. Wij gaan naar Hoogersmilde om daar het Belevingspad te lopen. Deze route is 2, 5 km lang en uitermate geschikt om met kinderen te lopen. Onderweg zijn er 10 leuke en spannende dingen te zien en/of te doen; o.a. een vliegtuig waar je in en op kan spelen, waterpompen, houten beelden van dieren en een sporen pad.

Wij zijn de route gestart bij Camping De Reeënwissel. Je loopt eerst een stuk over de ruime en mooie camping met speeltuin, voordat je bij het Belevingspad komt. Wil je direct bij het pad beginnen? Hieronder kun je het adres vinden.

Het pad is leuk opgezet met onderweg veel activiteiten om te ondernemen. Af en toe staan er borden langs het pad die je meer informatie geven over de (geschiedenis) van de omgeving.

 

Informatie over het Belevingspad in Hoogersmilde

Afstand: 2,5 km

Routekleur: rood

Naar startpunt

Parkeerplaats Bosweg
Bosweg 23
9423 TA Hoogersmilde

 

Het pad is moeilijk begaanbaar voor mensen in een rolstoel.

 

Op zoek naar nog een leuke wandeling die geschikt is voor kinderen? De zandsculpturen route is een echte aanrader!

Wil je op de hoogte blijven? Je kunt je rechts op deze pagina (pc) of onderaan de pagina (mobiel) inschrijven voor de nieuwsbrief.