“Nee.” was mijn eerste reactie. Een paar betraande ogen keken mij aan. Hij begreep niet waarom. Ik zelf eigenlijk ook niet. Het was echt een avontuurlijk idee!

Mijn wederhelft en ik keken elkaar aan. Waarom ook eigenlijk niet? We riepen hem bij ons. “Oke.” zeiden wij. “Het is goed als jullie vannacht in de kar slapen.” We hadden de kinderen niet blijer kunnen maken. En wij, wij zaten te grinniken en nog net geen weddenschap af te sluiten wie het het langste vol zou houden.

Samen met de kinderen hebben we afspraken gemaakt over de aankleding van de kar, slaapgerei, de kleding die zij zelf aan moesten en waar de grenzen zouden liggen. Dus nachtbraken zat er niet in…haha.

In de kar hebben we zeil neergelegd, dan twee picknickkleden die een plastic laag aan de onderkant hebben, toen de tuinkussens  en vervolgens een paar lagen met dekens. De kar werd helemaal bedekt met zeil en een kleine opening om naar binnen en naar buiten te gaan. Met z’n drieën hebben ze een slaapzak, een dekbed, kussens en wat knuffels neergelegd en het feest kon beginnen!

Na het eten hebben ze lekker zitten kletsen in de kar onder het genot van een bakje chips. Ze hadden zo veel plezier! Af en toe gluurde ik even door en gat naar binnen. En toen moesten ze gaan slapen…

Nummer 1; “We hebben geen ruimte!” “Ze zit de hele tijd te trappen met haar benen!” “Ja maar, ik lig zo krap!” “Ze houdt maar niet op met praten!” In goed overleg besloten we om de jongste, om het een beetje te compenseren, tot

dat wij naar bed gingen bij in ons bed te laten slapen. Ze was helemaal blij.

Nummer 2; “Ik kan zo echt niet slapen, hij ligt de hele tijd te snurken!” “Misschien kun je oordopjes in doen?” stel ik voor. Dat was een goed idee. Nummer 2 en 3 liggen in een diepe slaap.

Om half 12 worden beide kinderen wakker. Een om naar de wc te gaan, de ander om haar beklag over een-in-zijn-slaap-wild-trappend-broertje-die-ook-nog-eens-snurkt, te doen. Er wordt besloten dat zij naar haar eigen bed gaat en

dat ze morgen alleen in de kar mag slapen. Everybody happy.

En nummer 3? Hij heeft de hele nacht als een roosje geslapen. Wat een avonturier!!